U Međuriću održani Dani češke kulture

U Međuriću su proteklog vikenda održani Dani češke kulture Grada Kutine. Organizator ovog događaja je Češka beseda Međurić u suradnji sa Savezom Čeha u RH.
 

Dvodnevna manifestacija uključila je predavanje Slavice Moslavac “Tragovima Čeha u Kutini”, te izložbu Olivera Bukača “Novčanice i marke”. Tom prilikom nastupila je i pjevačka skupina Češke besede Međurić iz Siska.
 Drugog dana priredbe organiziran je tzv. jamark ili sajam na kojima su izlagale besede iz Međurića, Dežanovca i Gornjeg Daruvara, uz prezentaciju pečenja kruha u krušnoj peći.
 Razne zabavne aktivnosti prethodile su završnici u vidu kulturno umjetničkog programa na kojem je nastupila Češka beseda Međurić uz goste i njihov široko poznati Puhački orkestar.

U ime Grada Kutine događaju je prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Kutine Robert Krpes koji je u ime Grada Kutine dao potporu radu Češke besede Međurić.
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i vijeća Češke nacionalne manjine sisačko moslavačke županije. (izvor: fb Česka beseda Međurić)