Stanje u Petrokemiji – tema sastanka kutinskog gradonačelnika s predsjednikom Uprave Petrokemije

Gradonačelnik Zlatko Babić održao je sastanak pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvojem Krmelićem i predsjednikom uprave Petrokemije Davorom Žmegačem o stanju u Petrokemiji.

Nakon spomenutog sastanka, gradonačelnik Zlatko Babić je putem svoje Facebook stranice objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Sastanak s Davorom Žmegačem o stanju u Petrokemija d.d. Kutina

Danas sam održao sastanak sa predsjednikom uprave Petrokemije Davorom Žmegačem i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Kutine Hrvojem Krmelićem. G. Žmegač informirao nas je o stvarnom stanju u Petrokemiji. Proteklo razdoblje bilo je u znaku čekanja starta proizvodnje u Petrokemiji, no s dolaskom hladnijih dana teško je očekivati da će se isto dogoditi budući je cijena plina na tržištu i dalje neprihvatljiva.

Realno je očekivati da će start proizvodnje u Petrokemiji uslijediti odmah nakon zimskog perioda što bi bilo zadovoljavajuće, kako za Petrokemiju, tako i za hrvatsku poljoprivredu za čiji je prinos nužno mineralno gnojivo.

Vrlo je bitno znati kako 30% izvornog proračuna Grada Kutine čine direktna i indirektna davanja vezana uz Petrokemiju te je ona jedan od ključnih faktora sadašnje kvalitete života u gradu Kutini. Ovim putem izražavam zabrinutost za budućnost u spomenutoj tvrtki, ali i zahvalnost što je Petrokemija podmirila sva potraživanja prema Gradu Kutini za 2022. godinu, bez obzira na postojeće poteškoće u poslovanju.

Gajim nadu kako će eventualna promjena vlasničke strukture u Petrokemiji proći na zadovoljavajući način i da će Petrokemija nastaviti sa proizvodnjom, i da će, ono što je najvažnije, zaposlenost ostati na ovoj razini.

Uprava Petrokemije i Grad Kutina redovno informiraju sve strukture na županijskoj i državnoj razini o stanju u Petrokemiji i njenoj važnosti za Kutinu, Moslavinu, SMŽ i poljoprivredu cijele Hrvatske te će to činiti i dalje.

(izvor: www.kutina.hr)