Rekonstrukcija šumskog puta Čaire – Krajiška Kutinica

Započela je rekonstrukija šumskog puta Čaire – Krajiška Kutinica duljine 2 km. Saša Slukan, direktor tvrtke Slu-Kom, koja izvodi readove izvijestio je tijeku rekonstrukcije.

Saša Sluka, direktor Slu-Kom d.o.o. Kutina

Rekonstrukcija šumskog puta Čaire – Krajiška Kutinica dio je projekta u kojem će biti rekonstruirani šumski putevi na području Grada Kutine: Husain – Gojlo, Kutinska Slatina – Katoličke Čaire i Zbjegovača, predio Tavani – Prkos – Ilova. Projejekt se u 100%-nom iznosu financira iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, naglasio je Mišel Novosel, voditelj projekta.

Mišel Novosel. voditelj projekta

Obnova šumskih puteva donosi višestruku korist za građane u ruralnim područjima Grada Kutine te je važna i za razvoj turizma, istaknuo je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Rekonstrukcijom šumskog puta Čaire – Krajiška Kutinica osobito su zadovoljni mještani Krajiške Kutinice, jer će šumski put biti prikladniji za promet vozila od postojeće ceste na ulazu u to najsjevernije selo na području Grada Kutine.

     U pripremi projekta sudjelovala je RA Mrav, a direktor Tomisla Kojundžić najavljuje kako se pripremaju projekti rekonstrukcije još nekih šumskih puteva.