Održan 8. Giro di Kutina

U Kutini je održan 8. Giro di Kutina. Tradicionalna utrka za djecu i odrasle u organizaciji Zajednice Talijana Dante Moslavina i Atletske udruge Maratonjare i ove je godine okupila velik broj sudionika od kojih je 217 uspješno stiglo na cilj.
 

Utrka je od obične male utrke prerasla u atraktivno natjecanje kojemu se svake godine najviše raduju djeca. Osim Kutinčana utrci su se pridružili i rekreativci iz susjednih mjesta i gradova od Siska, Gline, Nove Gradiške, do Zagreba i Zaboka.
 

Za profesionalan pristup utrci zadužen je Goran Todorov iz Atletskog kluba Maratonjare, koji utrku organizira s čelnicom Zajednice Talijana Dante Moslavina Marijetom Di Gallo. Bez pritiska, u ležernoj atmosferi na kutinskom bazenu, članovi Zajednice Talijana svake se godine uz svoje sponzore pobrinu za dobru atmosferu i okrijepu te je tako Giro postao više od utrke.
 

„Ova priča traje 8 godina. Treba naglasiti da je Giro di Kutina utrka humanitarnog karaktera te se svake godine prikuplja novac za neku plemenitu svrhu. Ove godine to je utrka posvećena našoj nedavno preminuloj sugrađanki Helgi, koja je bila aktivan član naše zajednice, a donacija će biti uručena njezinoj obitelji“, rekla je Marijeta Di Gallo.

  Goran Todorov zadovoljan je odazivom i ove godine: „Giro je utrka koja raste i od koje jednostavno ne možete odustati jer za nju postoji velik interes. Sudionici utrke ne moraju ništa platiti, što je sve rjeđe kod ovakvih utrka. Iza utrke stoji tim ljudi koji želi raditi, koji rado pomažu i ovo okupljanje vide kao događaj koji će pamtiti, ponajviše djeca. Ako tome dodamo pozitivan utjecaj sporta na tijelo i psihu, tada je značaj Gira još veći. Budući da se Giro održava ljeti nije bilo prekida niti za vrijeme korone“, rekao je voditelj Atletskog kluba Maratonjare Goran Todorov.

Na kutinskom bazenu pred sam početak školske godine utrku je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Pohvalio je ovaj sportski događaj i poželio uspješno natjecanje svim natjecateljima u ime Grada Kutine koji je uz Talijansku Uniju i neke gospodarske subjekte, jedan od pokrovitelja ove utrke. (foto G.P. ; Maratonjare)