KUD Repušnica uspješno predstavio Moslavinu na Vinkovačkim jesenima

KUD Repušnica sudjelovao je na 57. Vinkovačkim jesenima uspješno predstavljajući Kutinu i Moslavinu iz koje dolaze.  Repušnjaci su sudjelovali u svečanom mimohodu s oko 2500 sudionika, središnjoj priredbi Vinkovačkih jeseni koja zaokružuje sve ono što se u Vinkovcima događalo ovih dana kada je riječ o tradicijskoj baštini.

Našli su se tako među 69 KUD-ova, 50-tak jahača i 30-tak svečanih zaprega prenoseći cijeloj Hrvatskoj i svijetu sav sjaj i bogatstvo neprocjenjive baštine hrvatskoga naroda. Čuvari tradicijske kulture, završno su u šokačkom kolu s gledateljima, još jednom ponosno pokazali što su naslijedili od svojih starih čuvajući za buduće  generacije

KUD „Repušnica” ove je godine predstavio Kutinu, Moslavinu i Sisačko-moslavačku županiju s 19 plesača, 7 tamburaša ,od kojih je 5 tamburašica posebno istaknut, izvodeći pjesme, kola, polke i drmeše pred mnogobrojnom publikom.
Domaćini su im ove godine bili članovi kuda KUD „Zvonko Ban“ Jarmina, gdje je započeto još jedno divno prijateljstvo. “Nešto najljepše što kao folkloraš može poželjeti, sudjelovanje je u Svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni, a posebna je čast KUD-ovima iz drugih županija i država biti pozvan i predstaviti se na Vinkovačkim jesenima, kruna rada za svakoga folkloraša. …”, poručio je koordinator povorke Ivan Lion

KUD „Repušnica“ ovim putem zahvaljuje Gradskom savezu KUD-ova Grada Kutine, Zajednici kulturno umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije, prijevozniku Čazmatrans d.d. i svim dragim ljudima koji ih potiču i podržavaju njihov rad.