FANI – uz koncerte, izložbe, radionice

Proteklog vikenda u Kutini je održan tradicionalni FANI, festival alternativnog i nezavisnog izričaja koji već dugi niz godina organizira Pučko otvoreno učilište.
 

Ove godine FANi je ponudio nekoliko različitih sadržaja od kojih su posjetitelji mogli odabrati što im se sviđa.
 Koncert mladih Kutinčana, grupe Du to otvorio je FANI, a mladi iz ovog benda pokazatelj su da se radom i talentom može puno, tako da je ova grupa sve traženija prilikom raznih kulturnih događaja ne samo u Kutini već i u široj okolici.  

 Na FANI-ju se našla i izložba popularnog autora i street art umjetnika i grafitera Marija Miličića koji djeluje pod pseudonimom Mana mei, a naziv izložbe je „Distrakcija apstrakcijom“. Nakon toga autor je s djecom održao radionicu izrade stickera koja je rezultirala zanimljivim radovima.


  Fani je nastavljen koncertima alternativne glazbe na kojem su kao predgrupa nastupili „Driven by authority“, a zatim i bend  Stare pi.de koji sviraju obrade grupe KUD Idijoti. Tribute bend kao začin koncertu otpjevao je i popularnu himnu NK Vatrogasca ni manje ni više nego s Brankom Podhraškim.


 FANI je jučer nastavljen predstavom „Obaveza“ koja je nastala desetogodišnjom suradnjom Kutinčanke sa zagrebačkom adresom Nikoline Majdak i francuske autorice i redateljice Lee Delong.
 

Predstava se temelji na klaunizmu, pokretu i animaciji a tematizira svijet koji posrće i tone u kapitalizmu…
Fani je završen kino predstavom Liam Gallagher osobno. (foto GP;POU)