Docjepljivanje u kutinskom Domu zdravlja – 19.09.

Obzirom na potrebu što hitnije provedbe docjepljivanja varijantnim cjepivom prethodno potpuno cijepljenih osoba protiv zarazne bolesti COVID-19, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije obavještava Vas da 19.09. 2022. (ponedjeljak) u vremenu od 11:00 – 12:30 sati  provodi navedenu akciju u Domu zdravlja u Kutini.  
Kako ističe dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ radi se o varijantnom cjepivu omikron BA.1. Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije zaprimio je prošloga tjedna 11 520 doza ovog cjepiva. Do sada smo dobili 226 640 doza cjepiva protiv zarazne bolesti COVID-19. Procijepljenost je oko 70 posto i možemo reći da je zadovoljavajuće. Sada za docjepljivanje BA.1. došlo je Pfizerovo cjepivo, Modernino će isto doći ovih dana, tako da ćemo provoditi docjepljivanje i jednim i drugim cjepivom“ – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.
Što se tiče docjepljivanja, ono se preporučuje starijim osobama od 60 godina, osobama koje su imunobiokompromitirane ili koje su životno ugrožene zbog nekakve bolesti koja im ruši imuni odgovor.