Blagdan Male Gospe proslavljen u Donjoj Vlahiničkoj

Mala Gospa, rođendan Blažene Djevice Marije na poseban način već četrnaestu godinu slavi se u Donjoj Vlahiničkoj u obiteljskoj kapelici koju je podigao bračni par Kerepčić. Misa, koju je predslavio je velikoludinski župnik vlč. Mato Sukalić, a kojoj su nazočili mještani iz Donje Vlahiničke i okolnih sela te gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković služena je za pokojnog Ivana Kerepčića te sve pokojne iz tog mjesta.

Tijekom propovijedi, uz osvrt na uništene sakralne objekte, vlč. Sukalić govorio je o važnosti Blažene Djevice Marije za narod. „Ovaj blagdan vjernike okuplja u radosti oko Majke Isusa Krista koja svim vjernicima otvara vrata kako bi izašli iz teških situacija i uspješno krenuli naprijed. Ona je naša „škrinja zavjetna“ i „kovčeg saveza“, anonimna osoba predana Bogu, ponizna, vjerna istini i Božjoj riječi. Ona je naš uzor i zagovornica koja se u potpunosti predala u volju Božju i na poseban način sudjelovala u našem spasenju.“ – naglasio je vlč. Sukalić i zahvalu domaćici zbog koje ova kapelica postaje duhovno okupljalište mještana.

Nakon mise zakusku za okupljene vjernike pripremila je domaćica Ljiljana Kerepčić Ratkaj zahvalivši im tako na dolasku i doprinosu svečanijoj proslavi ovog blagdana.