Uređenje Doma za starije i nemoćne Kutina

Počelo je uređenje ispostave županijskog Doma za starije i nemoćne u Domu zdravlja Kutina. Prvotno je bio planiran privremeni smještaj starijih i nemoćnih s potresom pogođenih područja u novouređenom domu u Kutini, ali su pronađena nova rješenja pa će na proljeće u novouređenom prostoru u Kutini biti smješteni stariji građani s područja Grada Kutine i Moslavine. Najavio je to Ivan Celjak, župan SMŽ u Kutini.

Ivan Celjak, župan SMŽ

O uređenju ispostave županijskog Doma za starije i nemoćne u Kutini govori se zadnjih 15-ak. Godina. Danas je započela realizacija tog projekta pa je zadovoljan i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Dio zgrade Doma zdravlja Kutina bio je neiskorišten, te je Županija pokrenula postupak radova koji su započeli sredinom srpnja i u tijeku je rušenje pregradnih zidova i spuštenih stropova. Do kraja tjedna kreće se sa zidanjem novih pregradnih zidova.Radi se o 1253 m2 korisne neto površine i to prostora 1. kata gdje će se urediti stambeni prostor  za korisnike Doma odnosno 24 spavaonice s kupaonicama. Planirani kapacitet je 50 korisnika.

Uredit će se prostor dnevnog boravka sa čajnom kuhinjom za korisnike te sobe za izolaciju s prostorijom za medicinsko osoblje s pomoćnom ambulantom. U prostoru podruma uredit će se ambulanta, uredi, garderoba, kuhinjski blok, blok praonice rublja, prostorije za spremačice i druge prostorije.

     Ova ispostava u Domu zdravlja Kutina bit će prvi Dom za starije i nemoćne osobe javne namjene na području Moslavine, istaknula je Ružica Čakširan, ranvatlejica Doma za starije i nemoćne Sisak u kojem je smješteno 240 osoba.

Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije i nemožne Sisak

U ispostsavu županijskog Doma za starije i nemoćne osobe u Kutini bit će smješteno 50 osoba te će dodatni broj građani koristiti i Dnevni boravak. Na listi čekanja za smještaj u županijski dom za starije i nemoćne je 5 tisuća osoba.