Počela su priključenja na novi vodovod u projektu Aglomeracija Kutina

U naseljima ilova i gojlo počelo je priključivanje kućanstava na novoizgrađenu vodovodnu mrežu u projektu Aglomeracija Kutina. U tim je naseljima i započela realizacija projekta Aglomeracija Kutina, podsjetio je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. te je zahvalio građanima na razumijevanju i strpljenju, jer je do početka priključenja na vodovodnu mrežu trebalo obaviti tehničke preglede i ishoditi uporabne dozvole.

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. Kutina

Dolaskom gradskog vodovodae u naselja Gojlo i Ilova građanima će biti rješen veliki životni problem, rekao je Dražen Ferić, predsjednik MO Ilova.

Dražen Ferić, predsjednik MO Ilova

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podijelio je radost s mještanima Gojla i Ilova zbog početka priključenja kućanstava na vodovodnu mrežu.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Cijena priključka na vodovodnu mrežu u projektu Aglomeracija Kutina vrlo je povoljna. Šahta i vodomjer naplaćuju se iz projekta, a građani plaćaju oko 400 kn administrativnih troškova te snose trošak radova i materijala od priključne šahte do priključka u svojim kućanstvima. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. izrazio je zadovoljstvo interesom građana te je pozvao sve građane da iskoriste priliku i povoljno se priključe na novu vodovodunu mrežu.

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. Kutina

Projekt Aglomeracija Kutina na polovici je vremenskog roka zadanog za završetak radova te je obavljeno 70% radova. Zbog inflacije i nedostatka materijala na tržištu i ostalih poteškoća izazvanih svjetskom krizom projekt Aglomeracija Kutina sa prvotnih 390.731.724,90 kuna (bez PDV-a) poskupio je na 447.912.909,82 kn (bez PDV-a). Projekt Aglomeracija Kutina velikim se dijelo sufinancira iz Kohezijskog fonda EU, a u sufinanciranju sudjeluju i Hrvatske vode, Moslavina d.o.o. i Grad Kutina.