Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Kutini

U Kutini je danas obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja kod Policijske postaje Kutina, Petrokemije d.d., te kod središnjeg spomen Križa s krunicom na gradskom groblju u Kutini.

Polaganju vijenaca nazočili su gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc, članovi Gradskog vijeća, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici policije, političkih stranaka i građana, a molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje je predvodio vlč. Ivan Kuzmić.

Kod Križa s krunicom spomenutom obilježavanju su se pridružili i konjanici iz Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera koji su krenuli na 26. Konjanički maraton arapskih konja „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ kojeg predvodi pet aktivnih jahača istočnim dijelom Sisačko-moslavačke županije i zapadnim Požeško – slavonske posvećen 56. samostalnoj kutinskoj bojnoj i u spomen svim poginulim braniteljima sa zapadnoslavonskog bojišta.

Gradonačelnik Zlatko Babić se ovom prilikom osvrnuo na sve poginule hrvatske branitelje tijekom hrvatske povijesti zahvalivši im na žrtvi koju su podnijeli te je ujedno istaknuo obavezu čuvanja sjećanja na njihov doprinos u ostvarivanju tisućljetnog sna, stvaranju Hrvatske države. (www.kutina.hr)