Biciklistički klub Kutina u novim prostorijama

Izvor: www.kutina.hr
Biciklistički klub Kutina dobio je novi prostor u prostoru kluba mladih Baraka za obavljanje djelatnosti Kluba te je danas spomenuti prostor obišao gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu voditelja Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima Grada Kutine Eldara Obralića. Klub broji 70ak članova, od čega skoro 20 maloljetnih, vrlo su aktivni u društvenom životu Kutine te svojim aktivnostima nastoje potaknuti i uključiti što veći broj sugrađana u bavljenje biciklizmom, uživanje u prirodnim ljepotama Moslavine te brojnim drugim aktivnostima u kojima sudjeluju tijekom cijele godine.
„Ovoga ljeta sudjelovali smo i u Ljetnoj razbibrizi, rado se odazivamo raznim gradskim manifestacijama, ali i organiziramo maratone poput 4. biciklističkog maratona Kutina – Vukovar koji nas očekuje početkom 9. mjeseca. BK Kutina broji 74 člana, od čega 19 maloljetnih članova koji ne plaćaju članarinu te i na taj način želimo mlade privući u naš Klub i bavljenje biciklizmom. Za 4. maraton u Vukovar prijavljeno je 20 članova te nam i u tom našem pothvatu pomaže Grad Kutina kojem se ovim putem zahvaljujemo na pomoći i nadamo se i dalje dobroj suradnji. Novi prostor koji nam je dodijeljen uvelike će olakšati rad Kluba, kao i održavanje raznih edukacija i radionica o sigurnosti u prometu, ali i održavanju bicikala. Klub postoji od 2008. godine, ali od 2019. godine je Klub zaživio punim plućima. Za budućnost planiramo brojne aktivnosti, no o svemu tome najbolje je zapratiti našu fb stranicu i pratiti naš rad“, rekao je Ivica Arbanas, predsjednika Biciklističkog kluba Kutina.
„Biciklistički klub Kutina je iznimno aktivan u društvenom životu grada, te će Grad Kutina uvijek pomagati udruge koje su iznimno aktivne i nastoje raditi za dobrobit grada. Razvojem Moslavačke gore, turističkog dijela i pristupa Moslavačkoj gori, ali i ostalih projekata, izrade poučnih staza poput Turskog stola i ostaloga, nastojimo i u suradnji sa Biciklističkim klubom, ali i ostalim sudionicima, razvijati cikloturizam i promovirati naše prirodne ljepote kako bi bile na usluzi svima. Grad Kutina je uredio prostor Kluba mladih Baraka koji trenutno koristi 5 udruga. Projekt je zamišljen tako da bi jedna udruga trebala biti odgovorna za raspolaganje i održavanje spomenutog prostora, a ostale korisnici. U Baraku se nastoji smjestiti udruge koje su slične po svojem karakteru, koje ne remete rad jedna drugoj te da eventualno međusobno surađuju. Biciklistički klub Kutina svoje aktivnosti obavlja većinom u dnevnim satima te nisu aktivni noći kao neki drugi korisnici prostora“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.