Radovi na povećanju kapaciteta deponije u Kutini teku u skladu s rokovima

U društvu suradnika gradonačelnik Zlatko Babić obišao je radove na projektu povećanja kapaciteta deponije u Kutini. 
Cijena ugovorenih radova je nešto malo više od 5,5 milijuna kuna, od čega čak 80 % sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U postupku javne nabave za izvođača  radova odabrana je zajednica ponuditelja KOSTAK d.d. iz Krškog s podružnicom u Zagrebu i Opera groupa d.o.o. iz Zagreb. 

Spomenutim radovima proširiti će se, odnosno nadograditi deponija neopasnog otpada otvaranjem zapadne zatvorene plohe odlagališta izvođenjem kompletnih brtvenih slojeva i obodnih nasipa, spajanjem sa sadašnjom radnom plohom koja je aktivna, te će biti izvršeno podizanje cjelokupne visine odlaganja otpada za oko 10 m. Kapacitet takvog proširenja nadogradnje je oko 120 000 m3 otpada, čime će se utjecati na poboljšanje i dugotrajnost zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Kutine.
Rok za završetak radova je godinu dana od uvođenja u posao (siječanj 2022. godine), a prema svemu viđenom radovi teku u skladu sa terminskim planom izvođenja, radi čega su svi prisutni izrazili zadovoljstvo viđenim. (izvor: www.kutina.hr)