Pobjegnite od ljetnih vrućina uz pomoć zaloga zlata

SPONZORIRANI ČLANAK

Prave ljetne vrućine zavladale su našim krajem. Temperature su sve više zbog čega razmišljamo gdje bi barem na nekoliko dana mogli pobjeći, udahnuti svježeg zraka i odmoriti se. Uostalom, vrijeme je godišnjih odmora i mnogi su željni pravog opuštanja od svakodnevnih obaveza i nakupljenog stresa. S druge strane, inflacija i sveopći rast cijena mnoge odbijaju od pokušaja planiranja ljetovanja.

„Voljela bih otići s malim i mužem na neki udaljeni otok daleko od obaveza, hladiti se u moru i slušati cvrčke“ – govori jedna Kutinjanka. „Problem je samo što mislim da si to trenutno ne možemo priuštiti jer smo baš u zadnje vrijeme imali veće izdatke. Doći ćemo mi do novaca opet, no do tada će ljeto proći, a s njime i naši godišnji odmori“ – zaključuje.

No, ne mora to baš biti tako. Do novca se, privremeno, može doći na jedan jednostavan način, koristeći visoku vrijednost zlata. Radi se o usluzi zaloga zlata, a u Hrvatskoj je pruža tvrtka Auro Domus, vodeći lanac u otkupu zlata.

Kako možete založiti zlato? U poslovnicu tvrtke donesete zlatni predmet na besplatnu procjenu. Uglavnom se radi o zlatnom nakitu, zlatnicima ili zlatnim satovima kojima stručni djelatnici ustanove težinu i maseni udio zlata i izračunaju vrijednost.

Ukoliko se složite s ponudom, potpišete ugovor i na licu mjesta vam se isplati  gotovina. Od tog isplaćenog iznosa trebate uplatiti rezervaciju svog predmeta dok  Auro Domus zadržava predmet u osiguranoj pohrani. Po svoj se dragocjeni predmet možete vratiti i otkupiti ga natrag kad god budete htjeli odnosno mogli.

Ova je usluga razvijena kako bi ljudima pružili izbor – da bi došli do potrebne gotovine, svoje predmete od plemenitih metala mogu prodati, ali i privremeno založiti.  Na taj način riješe privremeni financijski problem dok vrijedni zlatni predmet ostaje u njihovom vlasništvu.

Usluga zaloga zlata može se dobiti u osamdesetak poslovnica Auro Domusa širom zemlje, a u planu je i povećanje tog broja. U Kutini, na adresi Kolodvorska 5 svoje je zlato založila i naša sugovornica s početka priče. Nadamo se da u ovim trenucima bezbrižno uživa s obitelji na ljetovanju, na nekom udaljenom otoku.