Svečana dodjela nagrada sportašima

Kutinski mladi sportaši i njihovi mentori i ove su godine postigli iznimne rezultate na sportskim natjecanjima koji su zbog svoga predanog rada nagrađeni simboličnim nagradama i priznanjima na svečanoj dodjeli održanoj u kutinskom Domu kulture.
 

Ove godine nagrađeni su 61 učenik i 6 voditelja, nastavnika tjelesne kulture, te treneri Atletskog kluba Moslavina Senka i Ivan Desić zbog odličnih postignuća članova ovoga kluba.
 

Učenici osnovnih škola su se najviše istaknuli u atletskim disciplinama, uglavnom krosu, ali i u mini nogometu i odbojci među kojima su i pojedinačni državni prvaci, članovi upravo Atletskog kluba Moslavine.
  

Tom je prilikom istaknuta i važnost projekta obuke plivanja „Kutina bez neplivača“ kojega Školski sportski savez provodi od 2016. godine. Kako je istaknula voditeljica Školskog sportskog saveza, Jasminka Molnar, ove godine će u ovaj projekt biti uključene dvije generacije 3. razreda u sklopu kojega će 400 učenika naučiti plivati, a za što je Ministarstvo dodijelilo maksimalnih 120.000 kn, dok će se ostatak financirati iz gradskog proračuna.
Školski sportski savez organizirao je i školska natjecanja u kojima je sudjelovalo više od 600 učenika u 14 susreta.
 

Nagrade uspješnim mladim sportašima dodjelili su predstavnici Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić, te predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes, uz ravnatelja Sportskog centra Kutine Renata Habeka.  

U donacijama su sudjelovali i kutinski poduzetnici koji su time dali svoju potporu razvoju kutinskog sporta, a među nagradama su se našle i ulaznice za bazen. Na sportskim uspjesima svim sportašima i njihovim mentorima zahvalio je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.
 

U glazbenom dijelu programa nastupila je svestrana Iva Roško, učenica 7. razreda OŠ Mate Lovraka, koja je, među ostalim i naša mlada glazbena nada, kao i poznati kutinsko brazilski plesači M 18.
(izvor: Školski sportski savez)