Otvoren Robotički kamp u Učeničkom domu Kutina

U Učeničkom domu Kutina jučer je otvoren Robotički kamp STEMoslavina 2022. Kamp organizira Hrvatski robotički savez uz financijsku pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a provoditelji su Robotičko informatički klub Popovača, Zajednica tehničke kulture Kutina i Zajednica tehničke kulture Sisačko moslavačke županije.

Na kampu sudjeluje 27 učenika iz čitave Hrvatske, a učenici će naučiti napredne elemente robotike na primjerima Arduina, Cospace Rescue, Lego Mindstorms, Lego Boost i robotskog spašavanja žrtve.
Svečanom otvorenju nazočili su tajnik Zajednice tehničke kulture SMŽ i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo SMŽ, Darjan Vlahov, predsjednik Robotičko informatičkog kluba Popovača i voditelj kampa, Vlado Lendvaj i voditelji radionica.

Ravnateljica Učeničkog doma Kutina Vesna Vuković svima je zaželjela dobrodošlicu, a mladim robotičarima puno uspjeha u radu.  Kamp sadrži mnoštvo edukativnih ali i zabavnih sadržaja, druženja i razmjena iskustava na zadovoljstvo svih sudionika.