Koncert flauta i harfa – 10. lipnja u Arcusu

U petak 10. lipnja POU Kutina organizira koncert klasične glazbe u klubu Arcus. Publici će se predstaviti DUO flauta i harfa koji čine glazbenice Tamara Coha Mandić na flauti i Diana Grubišić Ćiković na harfi. Početak koncerta, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, je u 19.30. a ulaz je besplatan.

TAMARA COHA MANDIĆ rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu Blagoja Berse (flauta u klasi prof. Vesne Zornjak). Školovanje je nastavila u Sloveniji gdje je diplomirala 1994. godine na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi prof. Rudija Poka.
Nakon uspješno završenog studija, iste godine, postaje članicom Simfonijskog orkestra HRT-a na mjestu solo flaute. Specijalistički studij završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom prof. Renate Penezić i prof. Mladena Tarbuka.
Iza nje je velik broj nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu s brojnim renomiranim umjetnicima i ansamblima. Svira u duu s Dianom Grubišić Ćiković s kojom objavljuje dva zajednička nosača zvuka u izdanju Croatia recordsa i Cantusa Nakladnička kuća Orfej izdala je njen solistički CD uz Simfonijski orkestar HRT, a njene brojne izvedbe nalaze se na autorskim nosačima zvuka hrvatskih skladatelja. U kritikama hrvatski glazbeni kritičari njeno solističko sviranje i nastupe u orkestru visoko vrednuju („flautistica plemenitog zvuka“,… „izvedba s visokom razinom muzikalnosti i virtuoziteta”….)
Do sada je za Hrvatski radio snimila velik broj kompozicija, solo kao i u različitim komornim sastavima. Redovito je pozivaju u ocjenjivački sud raznih natjecanja.

DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ / harfa studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je 1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim radionicama za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković” u Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva /Rusija ). Održala je brojne solističke koncerte te nastupala kao solistica uz pratnju orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, ansambla „Cantus” te Mađarskog simfonijskog orkestra „Danubia”. Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima.
Snimila je nekoliko nosača zvuka u izdanju Croatia recordsa i Cantusa. Više od dvadeset godina bila je solo harfistica orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci Od 1994. do 2006. predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka; od 2002. godine je profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, od 2022. u zvanju redovne profesorice. Članica je ocjenjivačkih sudova na domaćim i međunarodnim harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara.