Dječje Gradsko vijeće u Lovranu prezentiralo projekt – Multi Ku(l)tina

U Lovranu je ovih dana održan Susret Dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma Eurochild-a Hrvatske na kojemu su sudjelovale i predstavnice kutinskog Dječjeg gradskog vijeća: predsjednica Hana Ružička i vijećnica Tena Abramović s voditeljicom Marijom Lenić.


 Tema susreta bila je multikulturalnost i nacionalni/lokalni identiteti djece nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Na trodnevnom susretu sudjelovala su djeca i mentori iz Čakovca, Jastrebarskog, Koprivnice, Kutine, Nove Gradiške, Pregrade, Svete Nedjelje, Zaboka i Opatije, ukupno 70-ero djece.

 Kutinsko Vijeće iskazalo se provedbom teme ovoga Projekta Djeca oko nas, koji su oni na kutinskoj razini nazvali, osmislili i proveli pod radnim nazivom Multi Ku(l)tina te su Hana i Tena prezentirale i pokazale na kojim je sve razinama Vijeće progovorilo o različitostima/posebnostima u Kutini. Ponosno je pokazan ovaj Projekt i cjelokupni rad Vijeća na Sajmu različitosti. Aktivno je bilo i na radionicama gdje su se kutinske predstavnice isticale poznavanjem terminologije, aktivnim uključivanjem u svim radionicama te samoinicijativnošću i elokvencijom.

 Grad Kutina osigurava veliku podršku za sve aktivnosti Vijeća, kao i za organizaciju spomenutog odlaska, jer je Vijeće odabrano kao jedno od najaktivnijih vijeća u Hrvatskoj i poseban doprinos kroz provedbu ovoga projekta u Gradu.

Velika podrška je i kutinsko Društvo „Naša djeca“ u svim aktivnostima. „Ponos je bilo biti Kutinčanima tijekom prezentiranja naših projekata tijekom kojih su naše mlade predstavnice dostojno obranile boje Kutine!“, poručila je voditeljica DGV-a Marija Lenić.