Dan Osnovne škole Vladimira Vidrića proslavljen u znaku glazbe

Svečanom priredbom u Domu kulture OŠ Vladimira Vidrića jučer je obilježila Dan škole. Učenici i roditelji ispunili su dvoranu koja je tom prilikom bila snažna podrška izvođačima, učenicima škole, ali i estradnim imenima koja su uveličala njihovu priredbu.


   “Nakon dvije godine pandemije svi smo se zaželjeli zajedničkog druženja, učenici nastupanja, tako da smo zadovoljni što ovako zajedno možemo završiti kraj školske godine koja je za sve nas bila vrlo stresna i zahtjevna”, rekla je u svom obraćanju ravnateljica škole Snježana Coha. Pohvalila je nagrađene učenike koji su u raznim područjima postigli zapažene rezulatate, kao i njihove mentore pred kojima je također bio velik posao obzirom na otežane uvjete rada tijekom pandemijske godine.

Priredbu je otvorio školski zbor, a nastavljena je ritmikom, pa opet pjesmom….

Osnovna škola Vladimira Vidrića ima i školski bend koji surađuje sa školskim bendom OŠ Mate Lovraka čiji se bubnjar našao i na ovom nastupu. Publika je ovaj bend posebno podržala jer su izveli poznate rock balade koje mladi vole.

U drugom dijelu programa nastupili su zagrebačka grupa De Tour, te makedonski pop pjevač David Temelkovski koji glasom podsjeća na Tošu Proeskog.

I jedni i drugi razbili su barijeru “pjevača za odrasle”, te su pokazali da mogu biti i dobri animatori.

Koncert je završen izvedbom Bojana Jambrošića “Hajdemo zajedno” koja je osvojila djecu posebno zbog toga što poznaju riječi ove popularne pjesme koju je Jambrošić zapjevao sa cijelom dvoranom. Istovremeno Bojanu Jambrošiću na ovoj je priredbi dodijeljena uloga voditelja.


  U ime Grada Kutine priredbi je prisustvovao pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić, te pomoćnica pročelnika Kornelija Marošević. Pročelnik je tom prilikom čestitao svima Dan škole te roditeljima najavio i ove godine subvencioniranje školskog pribora od strane Grada Kutine.