Članovi KBK Kutina uspješni na Svjetskom kupu u Budimpešti

U Budimpešti je održan Svjetski kup u kickboxingu, u svim disciplinama i dobnim uzrastima. Među više od 3000 natjecatelja iz 349 klubova i nacionalnih timova iz ukupno 39 zemalja nastupio je i Kickboxing klub Kutina.
Naš klub pokazao je izvrsnu kvalitetu i upornost osvojivši u ovoj najjačoj međunarodnoj konkurenciji jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce.

Vanja Burmudžija je ponovo pokazao svoju darovitost, beskompromisnost i sigurnost u vrlo zahtjevnim borbama. Svojim dobrim tajmingom, odličnim radom nogu i ruku u potpunosti je deklasirao svoju skupinu do prvog mjesta.

Pobijedio je do zlata u skupini -63kg. point fighting:

1/8 Cambell Zak(Lincchols re Martial Arts Akademi –GBR) 17:6

¼    Moore Kyle (Dungiven Kyle KMF-IRL) 12:2

½   Casali Marco (GB Healta – GBR)  10:4

1/1 Lock Adie (Team Energi ZE-GBR)16:8

Vanji sada predstoje ljetne pripreme za nastup na SP u deveto mjesecu, gdje se od njega očekuje približno isti rezultat.

Borna Burmudžija je u kategoriji mlađih kadeta osvojio srebrnu medalju također u disciplini point fightinga -28kg. U ¼ prošao je dalje jer mu na borbu nije izašao Mađar  Juhase Botond, u ½ O Brain Aleks(KKC-IRL) 9:8; finale je izgubio od Csonka Zsombor Aurel (Halker  Kiraly Team- HUN) 1:5.

Broncu je osvojila Tara Gačeša u kick lightu -60 kg. U ¼ je pobijedila Dorfan Kira (Izrael)2:1; dok je polufinale predala Sejmenović Leyli(CBS-Tešanj-BIH) zbog povrede koljena…0:3.

Broncu je kick lightu osvojilai i Filipović Anđelina u skupini -55kg. Izgubila je ½ Jović Ana (Sušak-CRO) 0:3.

Vrlo dobro su se borile i mlađe kadetkinje. Tena Kačmarčik je u disciplini point fightinga -32kg. tijesno izgubila u ¼ od Stojasanova Monika(Star Team-BUL) 7:8.

Hoško Renata-42kg. je izgubila ¼ od Koraplinove Yoana (SC.Radulov-BUL) 8:13.

Obe su završile na podjeli 5.mjesta.

Kadet Ivor Neralić -37 kg. nije uspio preći 1/16,izgubio je u eliminaciji od Veseli Matous (CZE)…

Ukupno uzeto odličan rezultat na tako jakom svjetskom natjecanju. Sada nas očekuje još nekoliko lakših turnira do kraja lipnja, onda pripreme za SP-juniori i kadeti, seniori za EP.

Ekipu je na SK vrlo uspješno vodio trener Dalibor Burmudžija.

S poštovanjem,

I izvješće sastavio trener Josip Cerovec.