Uskrsni sajam na trgu dr. Franje Tuđmana – 13. travnja

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije Koordinacijski odbor Kutina grad prijatelj djece u suradnji s Turističkom zajednicom ponovo organizira Uskrsni sajam. Na Trgu dr. Franje Tuđmana sajam su danas najavile nova predsjednica odbora Kutina Grad prijatelj djece, Martina Prochazka, koja je na ovom mjestu zamijenila Renatu Vlahek koja je otišla u mirovinu, te Tena Katić zamjenica direktorice Turističkog ureda.
 

Uskrsni sajam održat će se 13. travnja u vremenu od 10-14 sati uz brojne sudionike i bogat program.
„Prvi će puta nastupiti bend OŠ Mate Lovraka i Vladimira Vidrića, a manifestaciju će otvoriti izložba likovnih uradaka osnovnoškolaca, članova udruge Društva naša djeca Kutina i Dječjeg vrtića Kutina. Bit će tu tradicionalnih uskrsnih igara pod vodstvom Slavice Moslavac, a vidjet ćemo i uskrsni igrokaz u režiji umjetničke dramske skupine KRID“, rekla je voditelja Koordinacije. Cilj ove manifestacije je i prikazivanje i prigodna prodaja uradaka koje su na svojim kreativnim radionicama izradile brojne kutinske udruge.


  Cilj ovog sajma je i promocija grada koji proljeće otvara ovim događajem, a već uskoro se očekuje nekoliko velikih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine – ističe Tena Katić, zamjenica direktorice Turističkog ureda Grada Kutine. „Prva nam dolazi tradicionalna biciklijada 23. i 24. travnja „Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavini“, a nakon toga i festival vina MoslaVina koji će se održati 27. i 28. svibnja“ , rekla je Tena Katić.

   Iz Grada Kutine pozivaju građane na Uskrsni sajam koji se odražava na otvorenom i predstavlja jednu od lijepih tradicija u susret Uskrsu koja okuplja djecu i mlade.

U međuvremenu Grad je ukrašen prigodnim ukrasima koji će uz uratke kutinske djece, članova udruga i ustanova na Uskrsnom sajmu donijeti predblagdansko raspoloženje.