Udruga Terakota – predavanje i izložba radova

Udruga Terakota u Arcus klubu održala je predavanje na temu rada s glinom kroz koje su ujedno predstavili dosadašnje projekte, foto uratke najuspješnijih radova, ali i izložili novije primjerke koje izrađuju na svojim radionicama.
 

Prezentaciju je napravila Tanja Ivanković Lovrić, voditeljica projekata u Udruzi Terakota, kroz koje su radili s raznovrsnom populacijom od djece, do osoba s invaliditetom.

Kako je tom prilikom rečeno u vrijeme pandemije mnogima je nedostajao bliži kontakt, jer se više puta glinom radilo kod kuće, a samo su se pekli radovi u peći na radionici kako bi se smanjio socijalni kontakt. Nažalost, polaznici su reki kako to nije isto, jer u udruzi se i druže i nasmiju i to je drugačije.
 

Radovi koji su prezentirani na radionicama prava su mala umjetnička djela, od kojih su mnoga uporabne vrijednosti. Naravno ima i ukrasa, poput uskrsnih ili božićnih dekoracija koje polaznici mogu ponijeti sa sobom, nekome darovati ili ukrasiti vlastiti dom. “Rad ove Udruge mnogima služi kao razonoda, kutak za kreativnost, dok je za neke direktan kontakt s glinom uistinu ljekovit što su nam potvrdili i roditelji nekih od polaznika”, rekla je Ksenija Hoffmann predsjednica Udruge Terakota. U ime Grada Kutine rad udruge je podržala Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika za dr. djelatnosti. Kako je tom prilikom najavljeno, udruga za jesen priprema i novi projekt.