Stalno povećanje broja obrtnika

U proteklih godinu dana broj članova u Udruženju obrtnika Kutina povećao se za 43. Izvijesio je na skupštini Udruženja, predsjednik Ivica Ružička. „To je dobar znak, govori da smo žilavi, da vrijedno radimo, da se borimo i napredujemo.“ Dodao je kako se i obrtnici suočavaju s nedostatkom radnika te je naglasio važnost obrazovnog sustava u kojem obrtnici traže više programa za obrtnička zanimanja. „Ostvarili smo dobru suradnju s Gradom Kutina te mogu izvijestiti kako će se i ove godine nastaviti poticajne mjre za razvoj obrtništva.“, najavio je Ivica Ružička.


Udruženje obrtnika Kutina okuplja obrtnike s područja Kutine, Popvače i Velike Ludine te okuplja 570 obrtnika. Udruženje aktivno sudjeluje u raspravi o izmjenama Zakona o obrtništvu. „Nažalost Ministarstvo nije uvažilo primjedbe Hrvatske obrtničke komore i ne možemo sa sigurnošću znati u kojem će smjeru ići taj zakon. Sigurno je samo da će biti smanjen doprinos obrtničkoj komori.“, rekao je Ivica Ružička. Izvijestio je kako se govori o ukidanju Pokrajinskih obrtničkih komora umjesto koje bi se osnovala županijska udruženja obrtnika. „To znači da bi sva udruženja s područja sisačko-moslavačke županije bila objedinjena u Udruženje obrtnika Sisak.“, pojasnio je Ivica Ružička te je dodao da Udruženje obrtnika ne podržava taj prijedlog. „Udruženje obrtnika Kutina podržava ukidanje Pokrajinske obrtničke komore, ali ne podržava ukidanje postojećih Udruženja obrtnika.“, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Kutina.
Skupština Udruženja obrtnika Kutina prihvatila je financijski i izvještaj o radu te je usvojila plan rada kojim se predviđa nastavak svih aktivnosti te nastavak rada na jačanju obrtništva.