Predstavnici Grada obišli Odjel za djecu s posebnim potrebama

Zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić u društvu suradnika s predsjednicom Dječjeg gradskog vijeća Hanom Ružička te vijećnicima Tenom Abramovići i Leonardom Kovačević posjetili su Odjel za djecu s posebnim potrebama u OŠ Zvonimira Franka. Tom prigodom učenici su goste dočekali pjesmom i prigodnim recitalom.
Kako je tom prilikom istaknuo ravnatelj škole Dario Duda, Odjel za djecu s posebnim potrebama broji 21 učenika s kojima rade tri defektologinje, Ina Grgić, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji im svakodnevno pomažu u radu.

Bila je to prigoda za zajedničko uskrsno druženje i podjelu poklona djeci, a Grad je također bogatiji za uratke djece s posebnim potrebama koje su oni sami izradili za današnje goste. Ravnatelj škole i učiteljice Odjela za djecu s posebnim potrebama detaljnije su upoznali zamjenicu gradonačelnika i pročelnika s njihovim svakodnevnim aktivnostima koje su usmjerene na uspješno integriranje djece u odgojno obrazovni proces primjeren njihovim sposobnostima.
Ivana Grdić pohvalila je sve napore koji se ulažu kako bi učenici ove škole imali odgovarajući tretman i uspješno se integrirali u zajednicu.
Uz uskrsnu čestitku zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić i pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, Željko Tomičić istaknuli su kako će Grad Kutina uvijek biti podrška ovom Odjelu, ali i svim školama na svojem području kako bi i dalje unaprjeđivali život djece, bilo u školi ili van nje.
(izvor: www.kutina.hr)