U OŠ Stjepana Kefelje održan gradski LIDRANO 2022.

 U kutinskoj Osnovnoj školi Stjepana Kefelje danas je održana gradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LIDRANO 2022.

Smotru je u nazočnosti profesora i nastavnika hrvatskog jezika i njihovih učenika, sudionika smotre, otvorio ravnatelj škole Ivica Petrović, dok je sve prisutne u ime grada Kutine pozdravila pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Kutine, Kornelija Marošević.
 

„Ovo je festival hrvatske riječi i govora, odnosno hrvatskog jezika koje zauzima važno mjesto u obrazovanju. Vašim kreativnim stvaralaštvom, kakvo pokazujete i na ovoj smotri, ukazujete na važnost hrvatskog jezika što je osobito bitno u današnjem vremenu raznovrsnih sadržaja preplavljenih upotrebom stranih riječi “, rekao je tom prilikom ravnatelj škole Ivica Petrović zahvaljujući svim mentorima i učenicima na sudjelovanju.
  

Priredbu su kao voditelji i izvođači u kratkom glazbenom programu uveličali učenici Osnovne škole Stjepana Kefelje, a na sceni su se svojim izvedbama predstavili učenici kutinskih osnovnih škola s monolozima kazivanjem poezije i literarnim radovma.

Na LIDRANO je prijavljen i novinarski rad, te radijska emisija tako da su sve vrste stvaralaštva bile zastupljene.

Još jedna gradska smotra uspješno je završena, a u nastavku slijede nagrađeni radovi koji su poslani na sljedeći stupanj natjecanja, a to je županijska smotra.  
 


Dramsko scenski nastupi

– monolog u izvedbi Ive Roško (7.raz) OŠ Mate Lovraka – mentorica prof. Marija Lenić;
– monolog u izvedbi Pauline Dolenčić (8. razred) OŠ Stjepana Kefelje – mentorica prof. Josipa Kelava
– kazivanje poezije u izvedbi Mije Basara (7. razred) OŠ Mato Lovrak pod mentorstvom prof. Marije Lenić
– kazivanje poezije u izvedbi Gabrijele Turkalj (8. razred) OŠ Mate Lovraka – mentorica prof. Sanja Horvat Sokol


Na županijsku smotru poslana su i tri literarna rada. Riječ je o radovima Lucije Lenić (8. razred) OŠ Mate Lovraka pod mentorstvom prof. Sanje Horvat Sokol, Gabi Krpes (7. razred) OŠ Stjepana Kefelje pod mentorstvom prof. Ive Habazin i Vjekoslava Ikića (5. razred) OŠ Zvonimira Franka pod mentorstvom prof. Melite Leničke.

Na županijsku smotru LIDRANO poslan je i novinarski rad učenice OŠ Vladimira Vidrića, Agate Štajcer (8. razred) pod mentorstvom prof. Valerije Galic Antolić.

Od radijskih emisija na županijski LIDRANO poslane su novinarska radijska emisija učenika OŠ Vladimira Vidrića „Svijet mladih“, te radioigra „Mi nismo super junaci“ čije uredništvo čine Vanja Burmudžija i Borna Pučko, učenici 8. razreda pod mentorstvom prof. Valerije Galic Antolić.