Nova mrtvačnica u Ilovoj i uređenje mrtvačnice u Kutini

Novoizgrađena mrtvačnica na groblju u naselju Ilova predana je na upravljanje i korištenje Komunalnim servisima Kutina. U ime mještana zahvalio je Dražen Ferić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora. „Dugo smo čekali i zadovoljni smo što ćemo sada naše pokojnike moći dostojno ispratiti.“.

Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa dodao je kako je mrtvačnica u potpunosti opremljena te se nastavlja i uređenje groblja u Ilovoj. “Prije tri do četiri godine došlo je do zasićenja grobnih mjesta te je bilo potrebno proširiti grobna mjesta u Ilovi. Ovim proširenjem osigurali smo grobna mjesta za ispraćaje u idućih 40ak godina. Ovim putem nabavljena su i kolica za ispraćaj, kolica za prijevoz cvijeća i vijenaca, unutarnja oprema (križ, odar, škropilnik i ostalo)  koja su osigurana sredstvima KSK-a. Uskoro će biti postavljena i nova oglasna ploča i plan groblja te će se ukloniti objekt na starom dijelu groblja koji je bio u funkciji prostora za ispraćaj”, rekao je direktor Komunalnih servisa Kutina. Dodao je kako je uz zgradu mrtvačnice uređen oproštajni trg te 20-ak parkirališnih mjesta.

Uz zgradu mrtvačnice u Ilovoj uređen oproštajni trg te 20-ak parkirališnih mjesta. Vrijednost cjelokukpnog projekta je 1,5 mil. kn.

     Direktor Komunalnih servisa Kutina izvijestio je i kako se na mrtvašnici na groblju u Kutini mijenja velika staklena stijena koja je bila dotrajala.