Krpes i Šnjarić (HSLS) postaju nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću; umjesto Čuturić (DP) vijećnički mandat Iliji Bagi

 Ogranak HSLS-a Kutina raspušten je. Iz stranke koja je prvi koalicijski partner kutinskog ogranka HDZ-a istupilo je oko 100 članova. O razlozima raspuštanja, prije jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Kutine, više je rekao Robert Krpes koji obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća Kutine. Zajedno s vijećnikom Miroslavom Šnjarićem objasnio razloge raspuštanja Ogranka HSLS-a u Kutini.
  „Izborna skupština bila je u srpnju gdje je izabrano novo vodstvo i skupština je bila legitimna. Poslije u rujnu nakon što su krenuli nemili događaji predsjednik HSLS-a (Dario Hrebak) raspustio je ogranak, mada po meni nije imao razloga,  s tim da nije kontaktirao niti izabranog novog predsjednika niti bivšeg i tu su već članovi bili nezadovoljni. Ogranak Kutina ima dobre rezultate među prvih je 5 ogranaka, ali nije imao podršku niti županije, niti središnjice“, rekao je Robert Krpes.
 Slijedom toga od ove sjednice Gradsko vijeće Kutine više nema članova HSLS-a. Dva vijećnika HSLS-a Robert Krpes i Miroslav Šnjarić, nakon Davora Kljakića koji je izašao iz stranke početkom afere Eko Moslavina, svoj mandat u Gradskom vijeću Kutine nastavljaju kao nezavisni vijećnici. Na pitanje što o tome misli članstvo HSLS-a i ima li i dalje volju sudjelovati u politici Krpes odgovara:
„Sad je prerano za bilo što reći. Ljudi su voljni i dalje raditi za dobrobit grada, mjesne odbore i za same građane“.

Promjene u sastavu Gradskog vijeća Kutine dogodile su se i u stranci Domovinski pokret. Naime njihova vijećnica Andrea Čuturić koja je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije Domovinski pokret i MOST svoj je mandat stavila u mirovanje, kako je rečeno, iz osobnih razloga. Na njeno vijećničko mjesto došao je će vijećnik Ilija Bago koji zbog spriječenosti nije mogao prisustvovati jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Kutine.