Euro kup u kick boxingu – Kutinčanima 2 srebra i 2 bronce

Ovog vikenda, od 11. do 13. veljače, u Karlovcu je održan Euro kup u kickboxingu u svim disciplinama i dobnim uzrastima. 

Ukupno je sudjelovalo 27 zemalja sa 144 kluba i 950 natjecatelja te je odrađeno ukupno 1644 startova.

Kako u svom izvješću ističe trener Josip Cerovec, među Kutinčanima je opet ponajbolji bio Vanja Burmudžija koji je nastupio u starijim kadetima, disciplina point fighting -63kg i osvojio srebrnu medalju. Do finala je u 1/8 svladao Jeso Luka (TKD Gepard-Ljubljana) 12:1; ¼ Ilev Antonio (SC.Radulov-BUL) 9:7; 1/2 Nenov Vladimir (Masaru Bul) 5:2, dok je u finalu izgubio od Traylov Kaloyan (SC Radulov (Bul) 2:12.

Vanja sve borbe radio požrtvovno i dobro, no ipak ga je na putu do zlata omela izolacija od korone i lakša povreda skočnog zgloba koja još nije bila u cijelosti zaliječena.

Srebrnu medalju je osvojio i Borna Burmudžija u dječjoj konkurenciji point fightinga -28kg. On je u ¼ svladao Ljubic Rika (BTI) 10:5; ½ Arvai Roland Gyirgi (Halker Kirayteam) 4:1; a u finalu je izgubio od Operman Zsombor (Halker Kirayteam) 1:7.

Brončane medalje su osvojili Hoško Renata -PF-42kg Ycf  i Fran Turk -37kg.

Do medalje se ovaj puta nije uspjela probiti Kačmarčik Tena PF ycf-32kg, premda je u prvom kolu svladala Georgovu Nikolovu (Bul) 4:2, ali je 1/4 izgubila od Debreczeni Fride (HUN)10:0. Tena je također nastupila nedovoljno pripremljena jer je prije petnaestak dana preboljela koronu.

Jedna od najpouzdanijih mlađih kadetkinja Kickboxking kluba Kutina Anđelina Filipović nije uspjela proći do polufinala. U 1/8 pobijedila je Mušnjak Margaretu (Tigar Karlovac) s 5:1; da bi ¼ izgubila od Shmidl Ane (AUT) 0:3.



“Ukupno uzeto, ostvarili smo vrlo dobar rezultat na izuzetno jakom natjecanju. Sad ćemo usmjeriti sve snage prema domaćem prvenstvu i pripremama za svjetske kupove te borbi za ulazak u državnu reprezentaciju po svim disciplinama” rekao je Josip Cerovec, trener Kickboking kluba Kutina.