Članovi AK Moslavina na prijamu kod zamjenice gradonačelnika

23. ožujka zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić u društvu pročelnika Željka Tomičića i Roberta Kolenca održala je prijam za članove Atletskog kluba Moslavina iz Kutine i njihovu trenericu Senku Desić.

U organizaciji Atletskog kluba Zagreb 13. veljače 2022. godine održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete na kojem je AK Moslavina ostvario odlične rezultate. Natjecanje je krenulo  s bacanjem kugle i osvojenom zlatnom medaljom Zare Veltruski, a nastavljeno disciplinom 55 m s preponama gdje se Tia Križanec plasirala na 4. mjesto. Nakon toga se trčalo na 60 m za mlađe kadetkinje gdje Tija Petrinec osvaja svoju prvu zlatnu medalju, dok se Sara Kramarić na istoj disciplini plasirala na 39. mjesto. 


Slijedi 200 m za mlađe kadetkinje gdje je Tija Petrinec osvojila još jednu zlatnu medalju, a Mia Pavičić na istoj disciplini se plasirala na 44. mjesto. Na 800 m za mlađe kadetkinje Lena Peterfi plasirala se na 17. mjesto, dok je Fran Labus u istoj disciplini za mlađe kadete bio 9.
U štafeti 4x200m za mlađe kadetkinje u  sastavu Ena Križanec, Iva Mažar, Tia Križanec i Tija Petrinec AK Moslavina osvaja srebrnu medalju. Po osvojenim medaljama na samom natjecanju najbolja je  bila  mlađa kadetkinja Tija Petrinec.
S obzirom na ostvareni rezultat na prethodno spomenutom natjecanju, Tija Petrinec, Zara Veltuski, Tia Križanec, Iva Mažar i Ena Križanec svoje rezultate su predstavile predstavnicima Grada Kutine. 
„Naš klub broji oko 200 djece koja treniraju u tri skupine, natjecateljskoj, atletskoj školi i atletskom vrtiću. Djeca već u dobi od 3,5 i 4 godine započinju trenirati u našem klubu. Zaista smo ponosni na sve naše uspjehe te vas ovim putem sve pozivamo u petak, 25. veljače na 2. Atletski miting povodom otvorenja atletske staze u Kutini koja nam je uvelike pomogla u našem radu i treninzima. Osim toga, očekuje nas uskoro prvenstvo Hrvatske u višeboju, ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, bacačko prvenstvo Hrvatske u Splitu te brojna druga natjecanja„rekla je Senka Desić, trenerica AK Moslavina. 
Tija Petrinec je učenica 6. razreda osnovne škole koja trenira svakog dana, osim nedjelje. “2019. godine započela sam trenirati atletiku kod koje mi se najviše sviđa što ima puno disciplina te si svatko može odabrati svoju disciplinu. U budućnosti se vidim na Olimpijskim igrama te preporučujem svima da probaju atletiku i možda pronađu svoju disciplinu“, rekla je Tija Petrinec.

„Svima vama čestitam na uspjehu, prvenstveno vama i vašim roditeljima te trenerima i klubu. Ponosni smo kao Grad na sve vaše uspjehe te s nestrpljenjem očekujemo buduće“, dodala je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić te uručila simbolični znak pažnje u ime Grada Kutine prisutnima. (www.kutina.hr)