Program Noći muzeja u Muzeju Moslavine

Ove godine u Hrvatskoj se održava 17. po redu Noć Muzeja. Manifestacija je u Republici Hrvatskoj započela 2005. godine, a kutinski Muzej prvu je Noć muzeja održao 2009. godine. Ovogodišnja manifestacija održat će se 28. siječnja pod sloganom „Između stvarnog i digitalnog“. U novije vrijeme posjetitelji Noć muzeja mogu pratiti i virtualnom šetnjom ( https://www.google.hr/maps/place/Muzej+Moslavine) te preko njihove mobilne aplikacije dostupne u Google Play mrežnoj trgovini aplikacija. 
“Iako je ova noć digitalna, mi ćemo ipak otvoriti vrata našeg Muzeja i Galerije, no sve u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama od 8. siječnja 2022. godine. Dakle, COVID potvrde i maske za lice su obavezne“, rekla je ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić.
   Ovogodišnji program uključuje stručna predavanja, koncert, radionice, prodaju muzejskih primjeraka i druge kulturno zabavne sadržaje. Osim Kutine, u našem okruženju, Noć muzeja priprema se i u Popovači, te Lipovljanima.
 U nastavku pogledajte njihov ovogodišnji program: