Noć muzeja u Lipovljanima – promocija brošure Slovačka etno kuća

Matica slovačka Lipovljani i ove je godine u Slovačkoj etno kući održala Noć muzeja, manifestaciju kojoj se u Lipovljanima redovno priključuju zadnjih nekoliko godina.
  Slogan Noći muzeja je „Između stvarnog i digitalnog“, što su u Lipovljanima i pokazali promovirajući njihovu novu brošuru digitalni putem. Riječ je o brošuri „Slovačka etno kuća“nastaloj u surdanji s autoricom kutinskom etnologinjom i muzejskom savjetnicom Slavicom Moslavac.

S njom je tom prilikom porazgovarao predsjednik Matice slovačke Lipovljani Josip Krajči, a razgovor je dostupan i na fb stranici Matice slovačke Lipovljani. Brošura je vrijedno izdanje manjeg formata koje sadrži pregled ostavštine koja se nalazi u Slovačkoj etno kući, te daje niz podataka o vrijednostima eksponata koji se tamo nalaze.

 Josip Krajči tom je prilikom najavio kako će se urediti i tiskati i izdanje na slovačkom jeziku, što će biti korisno svima. „Ova brošura bit će dostupna i na internet stranici Matice Slovačke Lipovljani, te mogu ovom prilikom najaviti i nastavak suradnje na otkrivanju i čuvanju slovačke tradicije u ovim krajevima od zaborava“, rekao je Josip Krajči.