Uspješno završen 25. Croatia open 2021. u kickboxingu

U subotu 18.12. u okviru Kutinske božične čarolije održan je 25.CROATIA OPEN 2021.U KICKBOXINGU. Jubilarni CROATIA OPEN inače je potekao iz Kutine još davne 1996 godine, kao prvo veliko međunarodno kickboxing natjecanje.  Samo njegovo postavljenje utjecalo je pozitivno na cjelokupni razvoj kickboxinga u hrvatskoj ,i šire u eurorpi. Na Croati Openu znalo se okupljati do 900 natjecatelja iz petnaestak europskih zemalja .

Ove godine je održan u skromnijem svom sadržaju zbog vladanja pandemije, učestvovalo  4 zemlje(Slovenija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Hravtska)  sa svojim predstavnicima iz 47klubova. Nastupilo je ukupno 237 natjecatelja u 324 starta. Zadnji dan je odustalo još nekoliko klubova zbog bolesti. Natjecanje je održano po svim epidemiološkim mjerama.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Kutine i gradonačelnika Zlatka Babića. U ime gradonačelnika natjecanje je otvorio pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc, ujedno i predsjednik Gradske sportske zajednice.

Natjecatelje je pozdravio i predsjednik HKBS Tomislav Bilandžić, te se zahvalio što je grad Kutina u ovim složenim vremenima prihvati se pokroviteljstva 25.jubilarnog CROATIA OPENA, 4.MEMORIJALNOG KUPA NAŠEG DAVORA JOVIĆA.

Natjecanje su sudili poznati međunarodni suci iz, BIH, Slovenije i Hrvatske. Natjecanje je odlično vodila Danijela Bukvić-delegat natjecanja.

Cijelo natjecanje se vodilo u odličnoj fer i sportskoj borbi u četiri sportske discipline (low kick-seniori, juniori i mlađi juniori),point fighting Dp, D, Mk, Sk, J,S; LC,KL: Mk,Sk,J,S)


Postignuti rezultati pojedinačno mogu se vidjeti na pojedinačno WWW. Kickboxing.com.hr.

Klupski uspjesi: 1. Polanet Sport –Pula, 2.Bit Bull –Split, 3. Ivanić Grad-Ivanić, 4.ŠKBK Kutina_Kutina, 5.Mawashi-Makarska, 6. Legend-Slatina, 7.Budokai-Labin, 8.Leon Gym-Zagreb, 9.Ameno-Split..10……

Najbolji pojedinci po sportskim disciplinama i dobitnici posebnih trofeja.

Point fighting: Mk-Patrik Presečen(Ivanić Grad); Mataja Šibila (Ptuj)

                          Sk:  Vanja Burmudžija(Kutina); Antonela Cesarec (Krapina)

Light Contact;  Mk: Matin Presečan(Ivanić Grad)

                           Sk:  Noa Jaklin(Planet sport)

Kick light; Sk. Emanuel Surop ( Draga)

                  J.    Bruno Augustin (Leon Gym)

Low kick: J. Marko Mujan (Pit Bull)

                  S. Mario Cvitković (Pit Bull)

Cjelokupnu izvršnu organizaciju vrlodobro je odradio ŠKBK Kutina.

 Izvješće sastavio – Josip Cerovec.