Do 15. prosinca moguća prijava za ostvarivanje prava na božićnicu

Grad Kutina 8. studenog objavio je javni poziv umirovljenicima s mirovinama do 2000 kn i osobama s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu s područja Grada Kutine o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu potporu u 2021. godini.
Oni umirovljenici i osobe s invaliditetom koji su podnijeli zahtjeve temeljem propisanih prava u 2020. godini to ne moraju učiniti ponovo jer se nalaze u registru, a oni koji se nisu prijavili lani i time  ostvarili pripadajuće pravo to mogu učiniti do 15. prosinca.

 Službena obavijest Grada Kutine

Pozivaju se umirovljenici Grada Kutine čija mirovina pripada kategoriji umirovljenika koji su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad u radnom odnosu i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji korisnici nisu u radnom odnosu, a čije mirovine  iznose do 2.000,00 kuna, kao i osobama s invaliditetom koje primaju osobnu invalidninu da mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu potporu za Božićne blagdane.

 Pravo na jednokratnu novčanu potporu ostvaruju svi umirovljenici i  osobe s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu, a koji imaju prebivalište na području Grada Kutine.

 Iznos jednokratne novčane potpore po umirovljeniku rangiran  je prema visini mirovine i to:

od   0.00  –  1.000,00 kuna – 400,00 kuna potpore

od 1.000  –  2.000,00 kuna – 300,00 kuna potpore

 KAKO OSTVARITI PRAVO NA JEDNOKRATNU NOVČANU POTPORU:

Da bi ostvarili pravo svi zainteresirani umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu jednokratne novčane potpore dostaviti će na mail adresu drustvene@kutina.hr  ili Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, soba br. 3, svaki radni dan od 08,00 do 14,00 sati i to od 08. studenog do 15. prosinca 2021. godine, ako zahtjev NISU podnijeli u 2020. godini.

  • -Presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu – na uvid,
  • -Presliku odreska od isplate mirovine ( ne stariji od tri mjeseca ) i
  • -Presliku tekućeg računa