Četvorici osumnjičenih iz Kutine određen jednomjesečni istražni zatvor

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora protiv kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i trojice suosumnjičenika; Davora Kljakića, bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Kutine, Dražena Kindermana, člana GV Kutina i Darka Kouseka, bivšeg člana GV Kutina. Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela korupcije i trgovanja političkim utjecajem
Istražni zatvor u trajanju mjesec dana određen im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Prvookrivljeni, gradonačelnik Kutine žalit će se na odiku sudca istrage.
Odbijen je prijedlog Uskoka da se Zlatku Babiću i još dvojici istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela.
Zlatko Babić i dalje nastavlja obnašati dužnost gradonačelnika Kutine. U ovom trenutku nema nikakve potrebe da podnositi ostavku na to mjesto kako bi sebi olakšao poziciju po pitanju istražnog zatvora. U odnosu na Zlatka Babića USKOK treba ispitati pet svjedoka što bi značilo da bi vrlo brzo mogao izaći na slobodu.
Uskok će se žaliti na dio odluke da se nije odredio istražni zatvor Zlatku Babiću zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
O žalbama će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.