Božićni koncert KUD-a Moslavine

 KUD Moslavina održao je Božićni koncert na kojem su se predstavile sve njihove skupine, uključujući i tamburašku sekciju. Kino dvorana bila je puna, u skladu s epidemiološkim mjerama, a članovi KUD-a prikazali su presjek rada tijekom protekle dvije „pandemijske“ godine.


U bogatom programu KUD-a Moslavine plesali su se plesovi Moslavine, Posavine i Bizovca, uz brojne tamburaške točke poput Breške i Travanjskog kola, kao i pregršt igri i plesova.

 U pripremi programa sudjelovali su voditeljica dječjeg folklornog ansambla Aleksandra Savić Nikitović, stručni voditelj tamburaške sekcije Matija Krmek, te stručni voditelj folklornog i pripremnog ansambla, a ujedno i predsjednik KUD-a Moslavina Kutina – Tihomir Krmek.



 “Brojni prijatelji, sponzori, roditelji i obitelji naših članova večeras su svojom prisutnošću pokazali kako su  i dalje tu za nas te kako cijene sve što jedan KUD radi. Najviše od svega bih želio zahvaliti voditeljima sekcija koji svoje vrijeme i trud ulažu u naše mlade te im se na tome zahvaljujem. Prošle godine radi pandemije nismo mogli upriličiti Božićni koncert niti pokazati trud naših članova, no ove godine smo u skladu s mjerama željeli se na ovaj način zahvaliti svima koji su uz nas. Svima vama želim  sretan i blagoslovljen Božić, te uspješnu Novu 2022. godinu uz sve vaše najmilije i pregršt nastupa KUD-ova”, rekao je predsjednik KUD-a Tihomir Krmek.

 U ime Grada Kutine koncertu je prisustvovala pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Kutine, Kornelija Marošević.