“Božićna čarolija” – u kutinskom parku

U Kutini je otvorena “Božićna čarolija”, adventski program koji je ove godine organiziran u gradskom parku na Trgu kralja Tomislava.

Program je počeo u petak, te se nastavio subotom i nedjeljom.

„Ovogodišnji program zbog cjelokupne epidemiološke situacije organizirali smo u manjem obimu, no postigli smo da nam sadržaji budu jedna skladna cjelina. Posjetitelji dolaze, djeca uživaju i prve povratne informacije građana su vrlo dobre“, rekla je direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić prilikom otvorenja Božićne čarolije.

Uz sadržaj za djecu u vidu malih kupola s organiziranim aktivnostima usmjerenim na stvaranje božićnih uspomena, djeca su mogla uživati u predstavama, animacijama, face paintingu i sličnim aktivnostima poput pisanja pisama Djedu mrazu.

Nije nedostajalo ni gastro ponude. Fritule, topli napitci, kuhano vino, germ knedle dio su tradicionalne božićne ponude koja se mogla kušati i na kutinskoj Božićnoj čaroliji.

U parku je postavljen i Božićni sajam gdje su se predstavili domaći obrtnici i udruge.

Posebno se tražio kvalitetan med, a ponuda domaćih medara bila je bogata.

Koncerte su održali Damir Kedžo, Tamburaški sastav Zlatnik, te Ivona Bunčić i Marko Javorski, a Park se pokazao dovoljno velikim prostorom.

Promet je bio zatvoren tako da se moglo slobodno šetati gradom, a okolni kafići bili su puni.

Sutra 20. 12, u 10 sati u parku će nastupiti zbor OŠ Vladimira Vidrića. Bit će održana 2 koncerta u 10 i u 10.30.
Božićni vlakić nastavlja prometovati od 16-19 sati – poručuju iz TZ Grada Kutine.