U tijeku je asfaltiranje Runjaninove ulice

U Runjaninovoj ulici u Kutini čiji je asfalt bio u jako lošem stanju u tijeku su radovi na asfaltiranju u sklopu projekta poboljšanja vodno komunalne infrastrukture Aglomeracija.

Završne radove danas su obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak sa suradnicima i pročelnik za komunalnu infrastrukturu Eduard Gelešić.



“Ovdje je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže, dakle zamijenjena je vodovodna mreža profila 125 mm i napravljena je rekonstrukcija 42 kućna priključka. Ovime ulazimo u završne radove. Slijede tlačne probe i ostali tehnički elementi potrebni za ishođenje uporabne dozvole. U ovoj dužini od 588 m utrošeno je, ako računamo i rekonstrukciju glavnog voda, kućne priključke i asfaltnu površinu gotovo 1,5 mln kn. S ovom ulicom Runjaninovom napravit ćemo spoj prema Mihanovićevoj i dolje prema Moslavačkoj i nadamo se uspješnom završetku ovog posla”, rekao je Mijo Šepak.

Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako je imao puno upita stanovnika Runjaninove ulice, kada će njihova ulica doći na red za asfaltiranje jer je asfalt bio jako loš.

“Uvijek sam im odgovarao da će to biti u sklopu projekta Aglomeracije koji je upravo u provedbi. Radovi su u tijeku i trenutno se radi asfaltiranje izravnavajućeg sloja asfalta, a sutra i prekosutra u planu je asfaltiranje završnog slojeva. Ukupna cijena navedenih radova je oko 700.000 kn. Veseli me što smo počeli s asfaltiranjem u samom središtu Kutine”, zaključio je gradonačelnik.