U Kutini osnovana Udruga za promicanje dobrog upravljana i rada – Pomak

Pomak – udruga za promicanje dobrog upravljanja i rada osnovana je u Kutini. Svojim radom udruga će nastojati ostvariti pomak u društvu prema boljem sutra, rečeno je u raspravi na osnivačkoj skupštini. U fokusu rada Udruge bit će borba protiv korupcije i trgovanja političkim utjecajem s čime su se susreli inicijatori osnivanja udruge; Adrijana Cvrtila, Josip Vitez i Viktor Šimunić.
„Želimo da svi građani u Hrvatskoj imaju jednaku priliku i da budu jednakopravni. Tako ćemo ostvariti pomak u društvu i ostvariti napredak.“, rekao je Siniša Glavaš, koji je izabran za tajnika Udruge te je dodao: „Borit ćemo se protiv korupcije i kriminala, kao što se ja borim i osnivači udruge te ćemo pomagati i ohrabrivati sve građane koji se usude glasno govoriti o ovim neprihvatljivim pojavama u našem društvu s kojima se svakodnevno suočavamo.“, zaključio je Siniša Glavaš te je pozvao sve građane da se odvažno bore za svoja prava i protiv korupcije, a Udruga Pomak u tome će im pomoći.
Za predsjednicu Udruge iazbrana je Adrijana Cvrtila, a za zamjenike izabrani su Josip Vitez i Viktor Šimunić. Udruga Pomak imat će sjedište u Kutini, ali će djelovati na području cijele Hrvatske te će osnivati podružnice u općinama. Na kraju osnivačke skupšine osnivači su poručili kako će svojim radom nastojati ostvariti potreban pomak u društvu prema boljem sutra za dobrobit svih građana.