Spomendan smrti brata Bonifacija

Svečanim misnim slavljem u kutinskoj je župnoj crkvi obilježen spomendan 124. obljetnice smrti Sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića. Sv. Misu predvoio je p. Mariano Passerini u zajedništvu s svećanicima kutinskog dekanata i gostima iz Italije, pripadnicima Družbe sinova Bezgrešne, kojoj je pripadao i brat Bonifacije.
Mladi svjedok Evanđelja Ivan Pavletić rođen je u Zbjegovači, umro je u Rimu u 33. godini života na tragu svetosti. Krasile su ga mnoge osobine, a jedna se posebno isticala – poniznost. To je osobina koja nam danas nedostaje i valja nam poći putem Brata Bonifacija u brizi za bližnje i u širenju glasa o njegovoj svetosti. Rekao je to kutinski župnik Vlado Hren pozdravljajući braću svećenike i vjernike u kutinskoj crkvi te je izrazio i nadu da će ovo skromno slavlje doprinijeti proglašenju brata Bonifacija blaženim..
U nadahnutoj propovovijedi p. Jorge Romero podsjetio je kako je prije pet godina započela kauza proglašenja brata Bonifacija blaženim te je nagovijestio kako bi iduće godine taj postupak mogao doći na višu stepenicu.
Pater Ruggero Valentini, bivši vrhovni poglavar Družbe sionova Bezgrešne, kojoj je pripadao brat Bonifacije i za čije je vrijeme prije 11 godina u Kutini otvorena ispostava Družbe koju danas vodi M. Passerini izrazio je veliko zadovoljstvo što je Kutina prigrlila brata Bonifacija i slijedi njegov put svetosti i poniznosti.
Pater Mariano Passerini, voditelj Družbe u Kutini i upravitelj Zaklade Ivanova Kuća izrazio je veliku radost obilježavanjem spomendana brata Bonifacija te je zahvalio svima koji su pomogli kako bi se glas o njegovoj svetosti pronio što dalje.
Obilježavanje je završeno zajedničkom molitvom sudionika obilježavanja spomendana kod biste brata Bonifacija kod raspela u Crkvenoj ulici u Kutini.