Risovi pozivaju Kutinčane na zajedničko odavanje počasti Vukovaru

Drage Kutinčanke i Kutinčani, pozivamo vas na zajedničko paljenje svijeća na Trgu dr. Franje Tuđmana i duž ulice Aleja Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
USJPDR “RIS” KUTINA-podružnica Kutina, uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i u suradnji s Gradom Kutina, na Trgu dr. Franje Tuđmana 18. 11. 2021. godine s početkom u 16:00h organizira paljenje lampiona.
Od lampiona će se stvoriti obris Vukovarskog vodotornja u prirodnoj veličini, dužine 50m, širine baze 13m, širine na vrhu 27m. Pozicioniranje lampiona dogovoreno je s geodetom koji će izraditi osnovu za postavljanje lampiona. Lampioni se pale na svakih 1 m razmaka. Na paljenje lampiona pozvani su svi građani, a naročito djeca i mladi. Uz vodotoranj biti će i poruka KT ♥ VU .
Za navedeni događaj USJPDR “RIS” KUTINA-podružnica Kutina osigurala je 500 lampiona iz projekta financiranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.
Za potrebe vidljivosti projekta osigurano je snimanje dronom te s vatrogasnih ljestvi VP Kutina.
USJPDR “RIS” KUTINA-podružnica Kutina zahvaljuje se Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva d.o.o. na dostavljenim nacrtima Vodotornja.
Također, Udruga dragovoljaca HOS-a te udruge proistekle iz Domovinskog rata zapalit će stotine lampiona u znak sjećanja i spomena na Zdravka Bezuka, Ivana Krajinovića i Velimira Kvesića te sve poginule i nestale u obrani Vukovara. Pozivamo sve građane da nam se pridruže 18. studenog 2021. godine u 18h u Aleji Vukovar u Kutini i time uveličaju sjećanje na Vukovar i heroje koji više nisu s nama.
Ove godine će tako biti zapaljeno 900 lampiona, za svakog poginulog branitelja u gradu Vukovaru po jedan lampion.
Na Dan sjećanja sa velikim pijetetom prisjećamo se i odajemo poštovanje svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata i žrtvi Vukovara i Škabrnje, svima koji su dali svoj doprinos za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske.