U DZ Kutina rekordan broj cijepljenih u jednom danu

Kutina je jučer zabilježila rekordan broj građana koji su se odazvali na cijepljenje. Cijepljenje je organizirao HZJZ Sisačko moslavačke županije u suradnji s Domom zdravlja Kutina. Tako je prvu dozu cjepiva Pfeizer primilo 508 građana. Drugu dozu primilo je njih 69, modernom se cijepilo 45 građana, dok je 138 građana primilo booster dozu cjepiva.
 

“Ukoliko interes za cijepljenje bude ovako velik organizirat ćemo još jedan termin za cijepljenje. Možemo biti zadovoljni ovim brojkama i nadamo se da će što više građana koji se dosad nisu cijepili pristupiti cijepljenju”, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Kutina Sanja Habek. Sljedeći termin za cijepljenje građana je srijeda 17. 11. od 12-14 sati.
 Jednako tako u Kutini je sve veći borj osoba koje treba testirati na COVID obzirom da se brojka stalno povećava, tako da građani izražavaju potrebu za dodatnim terminom za testiranje uz utorak i četvrtak, jer je u ranijem valu zaraze bilo tri termina za testiranje u Kutini. Budući da ovo testiranje provodi Zavod za javno zdravstvo SMŽ bit će upoznati sa zahtjevima građana i nadamo se pronaći i treći termin tjedno za provođenje testiranja u Kutini, bar sada kada se nalazimo u jeku epidemije. Građani posljednjih dana dugo čekaju na testiranje, a budući da među njima ima i pozitivnih građana svakako bi bilo dobro da taj red bude manji i da što brže obave testiranje.