Pregled sportskog vikenda

Proteklog vikenda odigrana su redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova s kutinskog područja. Rukometaši kutinske Moslavine na domaćem su parketu poraženi od momčadi Zamet iz Rijeke rezultatom 27:29. Moslavina je trenutno s 10 bodova na 4. mjestu Paket24 Premijer rukometne lige, grupa B. Na službenoj facebook stranici RK Moslavine klub se zahvalio navijačima: „Unatoč borbi i želji, nažalost nismo uspjeli doći do nova dva boda.
Hvala vam svima koji ste došli, a posebno Gerili koja nas je nosila cijelu utakmicu.
Žao nam je što vam se nismo mogli odužiti pobjedom.“
Iduće subote, 27. studenoga, Moslavina gostuje u Sesvetama kod istoimene momčadi.
I nogometaši kutinske Moslavine pretrpjeli su poraz na domaćem terenu. Izgubili su od momčadi Croatije iz Hrastja sa 1:2. Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva Moslavina je s 22 boda završila na 6. mjestu 4. hrvatske nogometne lige, Središte Zagreb. Juniori i kadeti Moslavine gostovali su u Zagrebu kod momčadi Maksimir. Juniori su poraženi sa 4:1, a kadeti su pobijedili sa 1:3.
U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Vatrogasac je u Husainu odigrao neriješeno, 3:3, sa Sunjskim iz Sunje. U Popovači je Moslavac izgubio od Metalca iz Siska s 0:2. U Topolovcu je TŠK s 3:1 bio bolji od Sokola iz Velike Ludine. U Gornjoj Jelenskoj je Jelengrad porazio Voloder s 2:0. Na tablici i dalje vodi BSK iz Budaševa s 34 boda.
U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Ekonomik je u Donjoj Vlahiničkoj pobijedio Slogu iz Potoka s 5:0. U Repušnici je Mladost izgubila od Mladosti iz Gornje Gračenice s 0:1. U Banovoj Jarugi je Strijelac s 2:5 poražen od Dinama iz Jamarica. U Međuriću su Metalac i Šartovac odigrali neriješeno, 1:1. Istim rezultatom, 1:1, završila je utakmica u Strušcu između Naftaplina i Matije Gupca iz Kutine. Kutinska Lokomotiva je s 3:2 pobijedila Dinamo Osekovo. Utakmica u Donjoj Gračenici između Moslavine i Garića iz Ilove nije odigrana jer gosti nisu doputovali. Na tablici vodi Mladost iz Gornje Gračenice s 31 bodom, druga je kutinska Lokomotiva s 30 bodova i jednom manje odigranom utakmicom. Konačni poredak znat će se idućeg vikenda kada se odigraju zaostale utakmice jesenskog dijela prvenstva.