Javna rasprava o prijedlogu proračuna za 2022. godinu

U Poduzetničkom inkubatoru održana je javna rasprava o prijedlogu proračuna za 2022. godinu kojoj su uz gradonačelnika Zlatka Babića prisustvovali predlagatelji, pročelnici nadležnih odjela, direktori gradskih ustanova, te pojedinci iz gradskog vijeća i mjesnih odbora.
 

Gradonačelnik predlaže proračun u iznosu od 241.097.000,00 kn koji je detaljnije objasnio pročelnik za financije Ivan Crnac.

Proračun je prezentiran kao nastavak započetih kapitalnih investicija u Kutini: izgradnje zgrade na trgu dr. Franje Tuđmana vrijedne 39 mln kn, izgradnje dječjeg vrtića u vrijednosti od 22,5 mln kn, mosta preko Kutinice, izgradnje parkirališta, projekta Aglomeracije do izrade projektne dokumentacije za osiguravanje sredstava apliciranjem na natječaje itd.
 

Od socijalnih mjera Grad nastavlja sa sufinanciranjem fiksnih troškova boravka djece u vrtiću i pomoći u nabavci školskog pribora, dodjeli božićnica i uskrsnica umirovljenicima s niskim mirovinama, a najavljuje se i pripremna dokumentacija za realizaciju projekta Doma za starije i nemoćne u sklopu DZ Kutina u suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom.  
 

U narednom proračunu osgirano je nešto više od 3 mln kn za obnovu cesta. Oko 1,6 mln kn grad će izdvojiti za obnovu nerazvrstanih cesta u samom gradu, dok će se u suradnji sa ŽUC-om financirati obnova cesta uključujući i prigradska naselja u vrijednosti oko 1,5 mln kn po dosadašnjem modelu 50% sredstava grad a 50% sredstava ŽUC. Redovna djelatnost održavanja cesta je na razini oko 3 mln kn.

“U 2022. očekujem nastavak svih ulaganja, prvenstveno ulaganja u našu Industrijsko-logističku zonu, ali i u druge poslovne zone, ulaganja u komunalnu infrastrukturu, ali i dolazak novih investitora u naše zone te poboljšanje standarda mladih obitelji. Očekujem i da će se u gradu osjetiti u 2022. godini kako ulažemo veliki napor da standard života u bude još bolji”, istaknuo je gradonačelnik predstavljajući prijedlog proračuna.
 

Svaki pročelnik predstavio je detaljnije proračun iz svoga resora, a svi zainteresirani za detaljnije  informacije o proračunu mogu ih pronaći na stranici https://moja.kutina.hr/ ili ih dobiti direktno u Upravnim odjelima Grada Kutine gdje mogu iznijeti svoje prijedloge ili uputiti kritike na prijedlog proračuna o kojemu konačnu odluku daje Gradsko vijeće Kutine.