31. Međužupanijska izložba malih životinja i državna izložba hrvatskih pasmina

U Sportskom centru Kutina proteklog vikenda održana je 31. Međužupanijska izložba malih životinja i državna izložba hrvatskih pasmina u organizaciji Udruge uzgajivača Moslavina.


  “Posjetiteljima smo predstavili male životinje kuniće, perad, golubove… U velikom prostoru Sportske dvorane mogla su se vidjeti 672 eksponata predstavljena od strane 84 izlagača. Oni nam dolaze iz 10 županija. Od državnih pasmina kokoši bila je zastupljena posavska kukmasta i kokoš hrvatica, a od golubova predstavljeni su slavonski gašan i sisački prevrtač, te hrvatski opaljeni kunić. To su priznate životinje u Europi”, rekao je Josip Borić, predsjednik Udruge uzgajivača Moslavine.

Izložbu podržavaju Grad Kutina i Popovača, te Sisačko moslavačka županija, a zamjenik župana Mihael Jurić izložbu je proglasio otvorenom. “Ovakav tip izložbe daje dodatan značaj našoj županiji i Gradu Kutini. Izložba je za preporučiti i trebaju je vidjeti i djeca. Kutinčanima ovom prilikom želim sretan Dan grada, svima želim sreće i zdravlja obzirom na pandemiju, a uzgajivačima čestitam na trudu i angažmanu i da se vidimo i sljedeće godine”, rekao je zamjenik župana.

Kutinska udruga uzgajivača Moslavina djeluje dugi niz godina i okuplja brojne uzgajivače, a od 62 člana 40 ih je vrlo aktivno.


“Ovo nam je druga izložba koju organiziramo u Sportskom centru Kutina i to se pokazalo dobrim. Ovdje su uvjeti bolji i izložba je samim time dobila malo veći karakter”, rekao je gradonačelnik Kutine. Dodao je kako je izložba organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama, a udruzi Uzgajivača Moslavina dao je podršku i čestitao im na radu.
    

Josip Borić zahvalio je tom prilikom predstavnicima Grada Kutine, Popovače, Sisačko moslavačke županije, te ravnatelju Sportskog centra Kutina Renatu Habeku na potpori u organizaciji izložbe. Svim uzgajivačima poželio je dobru godinu i nastavak dobre suradnje.