Zlatko Babić zatražio ispisnicu iz HDZ-a, ostaje na dužnosti gradonačelnika Kutine

* Zlatko Babić zatražio je ispisnicu iz HDZ-a te ostaje na dužnosti gradonačelnika Kutine. Ovu odluku kutinski je gradonačelnik donio dva tjedna nakon izbijanja afere sa trgovanjem političkim utjecajem i kupovanjem glasova vijećnika u Gradskom vijeću Kutine.
Zlatko Babić svoju je odluku objavio na svojoj službenoj facebook stranici te ju prenosima u cijelosti u izvornom obliku:
„S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.
Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana.
Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane.“, stoji na kraju objave Zlatka Babića.
SDP Kutina nakon ove objave u priopćenju za javnost pozdravio je ovu odluku Zlatka Babića kao čin priznanja te ga je pozvao „da bude dosljedan i hrabar te da podnese ostavku i na dužnost gradonačelnika Kutine. Konačni sud o vjerodostojnosti, odgovornosti i (ne)djelima Zlatka Babića izreći će građani Kutine na novim izborima. Zlatko Babić i mi „Svi zajedno za Kutinu!“, stoji na kraju priopćenja SDP-a Kutina.