VI. Fungifest – festival gljiva

VI. Fungifest – Festival gljiva održan je proteklog vikenda u Repušnici na ulazu u Park prirode Lonjsko polje. Dvodnevna manifestacija okukpila je veliki broj građana i ljubitelja prirode koji su iskoristili lijepo vrijeme za izlet i boravak u prirodi.

     U programu Fungifesta otvorena je izložba gljiva te izložba Divertera za najmlađe posjetitelje. Održano je nekoliko stručnih predavanja te su organizirane i kreativne radionice za djecu. Za posjetitelje su bili organizirani pješaki i biciklistički obilazak Parka prirode Lonjsko polje te im je bila omogućena i vožnja kanuom.

     Posjetitelji su mogli i ove godine kušati delicije od gljiva koje je i ove godien pripremila Gastro akademija iz Garešnice. U programu priredbe nastupio je i domaći KUD Repušnica.

     Ove godine organiziran je bio i Fungi vlakić koji je posjetitelje Fungifesta prevozio od glavnog trga u Kutini do Posjetiteljskog centra u Repušnici.

Organizatori Fungifesta bili su; Turistička zajednica grada Kutine, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s partnerima Centar za istraživanje gljiva „Russula“ Novska i Gljivarsko društvo „Ivan Focht“ Kutina.