Predavanje o poboljšanju kvalitete života u organizaciji Udruge invalida rada

Udruga invalida rada Kutina organizirlaa je predavanje u sklopu programa „Informiraj i aktiviraj“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Predavanje je otvorila voditeljica programa Jovana Bjelić koja je razgovarala s članovima o dosadašnjim i budućim aktivnostima na programu. Izrazila je svoje zadovoljstvo povećanjem broja polaznika na kulturnim, kreativnim, sportskim i društveno – zabavnim radionicama u sklopu programa. Ovom prilikom podsjetila je prisutne na mogućnost naknadnog uključivanja starijih građana neovisno o članstvu u udruzi za vrijeme trajanja programa koji se planira nastaviti i sljedeće godine.

Predavanje je održala Mirna Bjelić diplomirani psiholog na temu poboljšanja kvalitete života starijih osoba u kojem je predstavila načine kako osobe mogu same povećati zadovoljstvo svojim životom. Budući da se 01. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba predavačica se dotakla teme nasilja nad starijim osobama i predstavila moguće metode zaštite od istoga.

U ime Grada Kutine predavanju je prisustvovala i Kornelija Marošević pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, čime je izrazila podršku ovom značajnom programu namijenjenom starijoj populaciji.