Konferencija za novinare SDP-a: traže ostavke i referendum o izgradnji spalionice

Gradska organizacija SDP-a Kutina s partnerima Hrvatskim laburistima sazvala je konferenciju za novinare s dvije aktualne teme na koje su se željeli osvrnuti, a to je afera u Eko Moslavini i izgradnja spalionice u Kutini.
  „Naša koalicija traži ostavke zbog razotkrivene sramotne korupcije u Kutini. Osuđujemo kriminalni način upravljanja Gradom Kutinom i tražimo ostavke gradonačelnika Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića. Još jednom je razotkrivena mreža trgovanja utjecajem, uhljebljivanja, uništavanja gradskih poduzeća i gradske imovine kroz ispovijest direktorice Adrijane Cvrtile. Pozivamo USKOK da uđe i u ostala gradska poduzeća i ustanove te da se pozabave prodajom Malog Lošinja“, rekla je predsjednica kutinskog SDP-a Jasminka Molnar. Dodala je kako je u Gradskoj upravi nepotrebno zaposleno 20-tak članova rodbine iz stranaka na vlasti. „Naša su upozorenja na to dosad ostala neodgovorena, te tražimo hitnu financijsku reviziju i reviziju zapošljavanja i upravljanja gradom“, zaključila je Molnar.


Što se tiče projekta izgradnje spalionice Molnar dodaje kako su oni dosad izrekli brojne upite vezane uz ovu temu. Osudila je zaobilaženje ove tematike za širu javnost organiziranjem on line rasprave umjesto rasprave uživo na kojoj je trebao biti gradonačelnik. „Takav način prezentiranja i dovođenja ovog postrojenja u Kutinu je nedopustiv. Građani nemaju informacije i stječe se dojam da mišljenje građana nije bitno. Građani trebaju izreći svoj stav, treba ih uključiti u javnu raspravu i ne dopustiti da se nešto u Kutini izgradi što nije u skladu sa svim standardima i propisima Europske unije i zakona o izgradnji takvog postrojenja“, kaže predsjednica SDP-a.
 

Momir Rajšić ispred Hrvatskih laburista traži referendum na ovu temu: „Hrvatski laburisti pozivaju se na neposrednu demokraciju, a ona je itekako moguća upravo u ovom slučaju. Nakon kvalitetne rasprave smatramo da bi jedan referendum jasno pokazao jesu li građani za ili protiv izgradnje toga postrojenja“, zaključuje Rajšić.