Dodjela priznanja Županijski pleter najuspješnijim piscima i slikarima amaterima

U Kutini je jučer održana dodjela nagrada Županijski pleter za najbolje književne i likovne stvaraoce Sisačko moslavačke županije u 2020. godini. Svečana dodjela nagrada održana je u POU Kutina u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ i POU Kutina.
 

Priznanja su dodijeljena temeljem 2. susreta književnika i 2. susreta likovnih stvaralaca za 2020. godinu na čiji su se natječaj javili brojni amateri sklonih kreativnom pisanju, slikanju i drugim vrstama likovnog stvaralaštva.

Zbog situacije s pandemijom korona virusa, koja je na duhovit način bila i tema jednog nagrađenog pisca amatera, šire građanstvo nije se imalo priliku upoznati s djelima nagrađenih autora. Ipak dio njih je sinoć u kutinskom Arcus klubu prezentirao svoje uratke, kako bi bar na neki način pokazali da usprkos situaciji izazvanoj potresima i koronom, ljude ne napušta kreativan duh.


  Predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić pozdravila je prisutne i uručujući nagrade Županijski pleter najavila  raspisivanje novog natječaja za 2021. Obećala je, kada se situacija smiri, najvjerojatnije sljedeće godine, organizirati izložbu cjelokupnog stvaralaštva.


 Osim pisaca amatera, brojne su se likovne udruge javile na natječaj, a aktivnih članova im ne nedostaje. Među njima je i popovačka likovna udruga Moslavački štrk. Svima njima predsjednica Zajednice zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu, koji bi s novim četverogodišnjim planom i programom Zajednice trebao naći što bolje uvjete za prezentaciju bogatog amaterskog stvaralaštva na području Sisačko moslavačke županije. U ime Grada Kutine dodjeli priznanja nazočio je pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Željko Tomičić