Radovi na izgradnji mrtvačnice u Ilovoj

izvor: www.kutina.hr

U naselju Ilova u tijeku je izgradnja mrtvačnice. Radovi teku u skladu s vremenom te ih je danas obišao gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika Eduarda Gelešića i direktora KSK Krešimira Lenića te suradnika.

„Radovi na objektu mrtvačnice su u poodmakloj fazi, objekt je kompletno sazidan te nas idući tjedan očekuje postava limarije. Dio radova na poslovima niskogradnje, rubnjaci i nasip su djelomično napravljeni te možemo reći kako je projekt trenutno dovršen oko 60%. Projekt mrtvačnice je vrijednosti ukupno oko 1.600.000 kn s PDV-om te smo kao investitori zadovoljni napredovanjem radova i rokovi koji su predviđeni ugovorom bit će poštivani. Izvođač radova je Belpod iz Kutine dok nadzor vrši Veljko Adamović“, rekao je pročelnik Gelešić.

„Drago mi je da smo uspjeli pronaći sredstva za projekt poput ovog kojim ulažemo i u naša prigradska naselja. Projekt mrtvačnice je dugo godina obećavan te mi je drago da će uskoro biti realiziran u skladu s našim predizbornim obećanjem. Uz ovo groblje, Komunalni servisi Kutina rade na obnovi groblja u Međuriću kako bi svi stanovnici prigradskih i gradskih naselja imali prikladna mjesta za ispraćaj svojih najbližih. Ovom investicijom dajemo i dodatnu vrijednost samom groblju te se nadam kako ćemo i dalje nastaviti tako da svake godine realiziramo neku značajnu investiciju koja se odnosi na naša prigradska naselja“, rekao je gradonačelnik Babić.



Sam projekt na groblju u Ilovi obuhvaća izgradnju mrtvačnice, prizemne zgrade s dvostrešnim krovištem, površine 89,70 m2, nadstrešnice za ispraćaj sa 6 stupova sa sjeverne strane mrtvačnice prema groblju 24,24 m2, trg za oproštaj oko 150 m2, te prilaz i parkiralište oko 650 m2, ukupno 19 pm i 2 pm za osobe sa smanjenom pokretljivosti. Obrada prilaza je asfaltom, a parkirališta betonskim opločnicima, kao i kompletni prostor trga i nadstrešnice. Ukupna vrijednost investicije predviđena je u visini od 2.500.000,00 kn čime će mjesto Ilova dobiti adekvatan prostor za posljednji ispraćaj svojih sumještana.